Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
13.11.2011 15:30 - Преподавател напусна ПУ заради ”доктор” Стоичков
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1574 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 13.11.2011 15:31


dnes.dir.bg, 13/11/2011

вметка от worldissue: обръщам внимание на статията и поради факта, че съм завършил Пловдивския Университет, така че тя в определена степен засяга и мен. Подкрепям постъпката на г-н Томов. Всъщност подкрепям всички, които имат (или са имали) смелостта да изразят позицията си, изправяйки се срещу цялото стадо. Подкрепям и тези, които с делата си показват, че имат съвест.


пълния текст на статията:

Присъждането на званието доктор хонорис кауза на Христо Стоичков разбуни духовете в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Видният социолог Цветозар Томов обяви, че напуска университета. В отворено писмо социологът изказа позицията си и причините, довели до кардиналното му решение да напусне преподавателския си пост в пловдивския университет, съобщи БГНЕС.
В петък почетното звание "Доктор хонорис кауза" на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски"
бе присъдено на Христо Стоичков на специална церемония церемония. Футболистът получи почетния знак на висшето училище и грамота на старобългарски и латински език от ректора на висшето училище доц. д-р Запрян Козлуджов, който изтъкна големия принос на Стоичков в популяризирането на България по света.

"От медиите научих, че Пловдивският университет е присъдил званието доктор хонорис кауза на г-н Христо Стоичков, пише до ректора на Пловдивския университет доц. д-р Запрян Козлуджов социологът. "Няма да коментирам въпроса с какви постижения в сферата на науката и образованието новоизлюпеният почетен доктор на Пловдивския университет е заслужил тази чест. Известно ми е, че присъждането на най-високото академично звание на хора, доказали се преди всичко с умението си да ритат топка, се превърна в традиция за този университет", подчертава той.

Томов припомня, че това звание е присъждано на българския футболист Христо Бонев, италианската футболна звезда Карло Анчелоти, както и на германския футболен деятел Енгелберг Неле. Случаят с г-н Стоичков, обаче, е връх на тази срамна традиция, предвид факта, че става дума за впечатляващо неук и необразован човек, казва още Томов.

Според него това унижава не само ректора, а и членовете на Академичния съвет на университета, които са пряко отговорни за това решение, но и всички преподаватели и студенти на Пловдивския университет, които нямат нищо общо с него. Тъй като не искам да споделям подобно унижение, настоявам незабавно да прекратя трудовия си договор с Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", пише Томов.
Доцент д-р Цветозар Томов преподава в Катедра "Критическа и приложна социология".
 



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3241029
Постинги: 1119
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930